Cum alegi o hota buna pentru bucataria ta

       642   

Cum alegi o hota buna pentru bucataria ta

Multi nu o considera un obiect electrocasnic chiar esential in bucatarie, insa cu siguranta este mult mai placut sa gatesti atunci cand ai si o hota care sa te ajute sa nu permiti aburilor si fumului sa se extinda atat in toata bucataria cat si prin toata casa. De asemenea, este foarte neplacut faptul ca mirosurile se raspandesc foarte usor iar toata casa va mirosi a mancare.

 

 

De aceea noi recomandam achizitia unei hote care sa te ajute sa lupti impotriva fumului, aburilor si a mirosurilor atunci cand gatesti, iar in randurile urmatoare iti vom spune chiar cum sa alegi o hota care sa fie perfecta pentru bucataria ta.

Mai exact, in randurile urmatoare iti vom prezenta principalele caracteristici ale unei hote de care sa tii cont atunci cand iti cumperi si tu una.

Tipul hotei

Hota poate fi de mai multe tipuri. In primul rand exista hote traditionale (deja clasice, la fel de eficiente ca majoritatea tipurilor), hota telescopica (a carui mare avantaj este acela ca vei reduce ceva spatiu, pentru ca partea din fata este retractabila) si hota decorativa, a carui avantaj sta in design, pentru ca este mai mare dar arata si mai modern totodata.

Dimensiuni plus material

Hotele au de regula aceleasi dimensiuni, insa secretul este sa alegi un model ceva mai mare decat aragazul, astfel incat sa fie cat mai eficient. Mai exact, va trebui sa alegi o hota care sa fie cu 10 centimetri mai mare pe fiecare latura.

De asemenea, materialul cel mai ok pentru o hota este inoxul. Asta pentru ca e usor de curatat si nu se depun grasimi.

Putere si capacitate de absorbtie

Un alt aspect important la o hota este puterea acesteia. Capacitatea necesara pentru a avea o hota eficienta in bucatarie o vei calcula in felul urmator: lungime x latime x inaltimea bucatariei x 10. Astfel vei afla care este puterea de absorbtie de care ai nevoie pentru bucataria ta.

Trepte de putere

Nu ai nevoie sa folosesti mereu hota la putere maxima, asa ca trebuie sa ai la dispozitie mai multe trepte de putere. De asemenea, atunci cand prajesti, va trebui sa folosesti o treapta superioara, iar cand fierbi ceva, o putere mai mica.

Alege un model cu cel putin 3 trepte de viteza.

Filtru

Filtrele din metal sunt mai ok deoarece trebuie doar curatate si pot fi puse la loc, in timp ce filtrele din hartie sau alte materiale de acest gen trebuie schimbate. Astfel, ar trebui sa optati pentru un model cu filtre din metal.

Zgomot

Nivelul de zgomot optim al unei hote bune ar trebui sa fie mai mic de 70 dB, astfel incat sa va puteti auzi gandurile in timp ce gatiti.

Garantie

In final, nu va mai spunem decat faptul ca garantia ar trebui sa fie de cel putin 24 de luni.

Asadar, daca ati decis sa va achizitionati o hota pentru bucataria voastra, speram ca sfaturile noastre va vor ajuta sa faceti alegerea corecta pentru voi.

 

Recomandari hota

 

Hota decorativa AKPO

Hota Akpo WK-4 Nero este conceputa pentru a elimina mirosurile din timpul gatitului. Ea este iluminata independent cu doua leduri si dispune de trei trepte de viteza pentru o eveacuare puternica.

Vezi oferta


Hota traditionala Heinner

Hota traditionala Heinner XCH-450S, Putere de absorbtie 323 mc/h, 2 motoare, 60 cm, Inox

Vezi oferta


Hota traditionala Heinner

Hota traditionala Heinner CH-400, Putere de absorbtie 323 mc/h, 2 motoare, 60 cm, Alb

Vezi oferta
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.