Cum alegi aragazul perfect - ghid de cumparaturi

       603   

Cum alegi aragazul perfect - ghid de cumparaturi

Aragazul este cu siguranta unul dintre electrocasnicele de top din orice casa, asa ca nu ar trebui sa ne grabim atunci cand ne cumparam un aragaz nou. Teoretic, achizitia pare usoara doar ca sunt tot felul de criterii de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne dorim un aragaz care sa nu ne dezamageasca, iar despre acestea vom vorbi noi chiar in randurile urmatoare.

 

 

Mai exact, in acest articol va vom spune care sunt lucrurile de care trebuie sa tineti cont atunci cand va cumparati un aragaz nou.

Dupa tip

La fel cum am mai zis si in cazul altor electrocasnice, exista mai multe tipuri de produse, motiv pentru care ar trebui mai intai sa stabilim ce anume ne dorim. Exista desigur si mai multe tipuri de aragazuri, pe care le vom descrie pe scurt mai jos.

Un aragaz poate fi pe gaz sau electric, cu rezistenta sau cu inductie. Iar fiecare tip are atat puncte PRO cat si puncte CONTRA. Cele mai populare sunt aragazurile pe gaz, avand drept avantaj faptul ca poti gati mancare imediat dupa ce l-ai aprins, insa temperatura nu este constanta, cu toate ca este usor de instalat.

In ceea ce priveste aragazul electric cu rezistenta, acesta este considerat mai sigur iar printre beneficiile sale este si faptul ca ofera o temperatura constanta, este usor de curatat si are totodata un aspect foarte placut. Se aprinde insa mai greu si e nevoie de anumite de tipuri de vase.

Al treilea tip este aragazul electric cu inductie, foarte nou pe piata noastra, avand drept mare avantaj consumul cu 30% mai mic, dar si alte avantaje importante precum temperatura constanta precum si usurinta de curatare.

Numarul de arzatoare

De regula un aragaz ar trebui sa aiba 4 arzatoare, insa numarul acestora variaza de la un model la altul. Numarul de arzatoare il veti alege in functie de propriile nevoi, daca gatiti mai multe alimente in acelasi timp, daca aveti nevoie de un arzator mai mare si altul mai mic, samd.

Cuptor

Un aragaz bun vine numaidecat si cu un cuptor, care la randul sau poate fi electric sau pe gaz. Specialistii recomanda insa ca acesta sa fie electric, deoarece este simplu de folosit si ofera totodata rezultate mult mai multumitoare. De asemenea, si in cazul cuptorului sunt mai multe lucruri de zis, insa cel mai important este sa alegeti un model cu capacitate mare, cu programe diverse pentru gatit precum si care sa aiba dotari precum grill-ul, rotisorul, autocuratare samd.

Dimensiuni

Am mai spus acest lucru si in alte articole, insa dimensiunile nu trebuie ignorate deoarece ne putem trezi cu un aragaz mai mare decat spatiul dedicat acestuia, o situatie prin care nu vrem sa trecem cu siguranta.

Alte detalii

O functie simpla insa extrem de utila cu care aragazul tau ar trebui sa vina este aprinderea electrica. Astfel nu vei mai avea nevoie de chibrite. Totodata, cuptorul ar trebui sa dispuna de iluminare, deoarece iti va fi mai usor sa verifici alimentele din cuptor.

Asadar, daca ti-ai propus achizitionarea unui nou aragaz, atunci ar trebui sa tii cont si de sfaturile noastre pentru a nu da gres atunci cand faci o alegere.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.