Cum alegem lenjeria din dormitor

       766   

Cum alegem lenjeria din dormitor

Pentru un somn linistit si odihnitor, nu ai nevoie de foarte multe lucruri. Poti incepe prin a cumpara lenjerii de pat placute, atat la atingere cat si la vedere, dar care sa si tina de cald.

 

 

Fie ca este din bumbac, matase sau in, lenjeria trebuie sa o alegem in functie de gusturi dar si de confort. Niciodata nu este rau, insa daca te orientezi nu doar in functie de pret ci si de material.

Bumbacul. Este un material usor de calcat, rezistent in timp dupa mai multe utilizari, placut la atingere, dar si accesibil la pret.

Matasea. Acest material, datorita microelementelor pe care le contine, previne transpiratia si protejeaza pielea, dar este mai greu de intretinut, astfel devine o lenjerie de pat pe care nu o poti folosi prea des.

Flanela. Este un material obtinut din bumbac, catifelat la atingere si foarte buna in sezonul rece. Este calduroasa, astfel mentine temperatura corpului pe tot timpul noptii.

Matrialele organice. Inul sau canepa, sunt materiale organice, care sunt ideale mai ales in sezonul rece, deoarece fibrele naturale protejeaza corpul de frig.

Materialele creponate. Nu sunt recomandate, deoarece au o calitate foarte scazuta si in timp se decoloreaza dupa mai multe spalari. Atu-ul pe care acestea il detin, este acela ca nu trebuie sa le mai calcam.

Fibrele sintetice. Printre fibrele sintetice, amintim poliesterul, care de altfel ofera si durabilitate lenjeriilor, rezistenta la sifonare, dar in acelasi timp nu sunt foarte recomandate pentru ca nu lasa pielea sa respire.

Satinul. Este un material moale, placut, dar putin rezistent si care se scamoseaza in timp.

Damascul. Ofera o durabilitate lenjeriilor de pat, insa pretul lor este pe masura "longevitatii".

 Dormitor modern pentru copil

Dormitor modern pentru copil

Ghid Imobiliar - 28 august 2015


Feng Shui in dormitor

Feng Shui in dormitor

Ghid Imobiliar - 28 august 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.