Congelator vertical sau lada frigorifica? Ce alegem in functie de necesitate.

       5738   

Congelator vertical sau lada frigorifica? Ce alegem in functie de necesitate.

Atunci cand dorim sa ne cumparam un produs electrocasnic care sa ne ajute sa avem mereu alimente proaspete la indemana pe care sa le putem depozita mereu in cele mai bune conditii, apare o mica dilema: ce alegem, congelator vertical sau lada frigorifica? Aceasta alegere se face de regula in functie de necesitatile cumparatorului, insa noi vom dezbate putin aceasta dilema in randurile urmatoare.

 

 

Congelatorul vertical: avantaje si dezavantaje

Inainte de toate, sa vorbim putin despre congelatorul vertical precum si despre avantajele sau dezavantajele acestuia. Ei bine congelatorul vertical este un produs de dimensiuni mai mici, acest lucru dovedindu-se foarte util, deoarece poate fi asezat mult mai usor. Iar daca veni vorba de dimensiuni, congelatorul vertical ocupa si mai putin spatiu in camera, deci poate fi privit ca pe un avantaj. 

Un alt avantaj al congelatorului vertical este organizarea. Datorita rafturilor iti poti organiza mult mai bine alimentele in el. Totusi, cel mai mare dezavantaj al acestuia este acela ca nu poate stoca alimente de dimensiuni mari. La fel ca in cazul multor produse de acest gen, congelatorul vertical poate fi dotat cu tot felul de functii precum dezghetarea automata sau functia no frost. Pe site-ul celor de la Arctic gasiti mai multe modele si detalii legate de congelatoarele verticale.

Lada frigorifica: spatiu sau organizare?

In ceea ce priveste lada frigorifica, sau congelatorul orizontal dupa cum se mai numeste, acesta are la randul sau mai multe avantaje. In primul rand, unul dintre cele mai apreciate aspecte este acela ca o lada frigorifica are un consum care de obicei este mai mic cu pana la 25% decat congelatoarele verticale. Asta deoarece greutatea usii ajuta ca aerul sa nu fie inlocuit la deschidere. 

De asemenea, o lada frigorifica este mai utila in cazul depozitarii produselor in cantitati mari, spre deosebire de congelatorul vertical. Astfel, aceasta poate stoca produse de dimensiuni mai mari si de forme mai ciudate fara prea mari probleme. 

Totusi, lazile frigorifice au si ele dezavantajele lor. Un bun exemplu poate fi faptul ca stocarea produselor se va face haotic, deoarece nu sunt foarte structurate astfel incat sa incapa alimentele mai mari. Astfel, nu avem rafturi la dispozitie ci doar cateva cosuri. 

Printre avantajele acestora se afla si faptul ca exista modele care dispun de o incuietoare astfel incat copiii nu vor avea acces la alimentele stocate acolo. De asemenea, atunci cand ramanem fara curent o perioada, lada frigorifica le va pastra pentru o perioada mai lunga de timp in conditii excelente spre deosebire de congelatoarele verticale. Un ultim avantaj ar fi acela ca lazile frigorifice au preturi mai accesibile spre deosebire de congelatoarele verticale.

Asadar, dupa ce v-am prezentat principalele avantaje si dezavantaje ale lazilor frigorifice si ale congelatoarelor verticale, speram ca va este mai usor sa faceti o alegere.

 

Recomandari congelator vertical

 

Congelator Arctic ANC246+, 215 l

Compartiment de mari dimensiuni al congelatorului ce ofera optiuni multiple de congelare, inclusiv congelarea rapida. Ai compartimente speciale pentru orice tip de congelare.

Vezi oferta


Congelator Arctic ANC135+, 117 l

Permite setarea rapida a temperaturii in compartimente si selectarea functiilor dorite, printr-o serie de comenzi usor de folosit.

Vezi oferta


Congelator Gorenje F4151CW, 163 l

Congelator Gorenje F4151CW, 163 l, Clasa A+, H 143 cm, Alb

Vezi oferta
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.