Ce tip de perdea se potriveste camerei tale

       810   

Ce tip de perdea se potriveste camerei tale

Inainte de alegerea unei perdele sau a unei jaluzele, trebuie sa stim concret rolul acestora, ele trebuie sa permita luminii sa patrunda in camera, dar trebuie sa iti ofere si intimitate.

 

 

Se spune ca o casa fara covoare si perdele este o casa goala, asadar la momentul actual in designul interior modern, perdelele pot fi foarte bine inlocuite cu jaluzele verticale sau pe rola.

Un lucru de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei perdele adecvate, este acela ca trebuie sa se potriveasca cu celelalte elemente decorative din camera si sa intre cu succes in tonul general al camerei. Intr-o camera de zi, decorata pe principii minimaliste, cu linii drepte si forme precise nu  se va incadra deloc o perdea grea, in cute sau volane.

In prezent exista o diversitate mare de texturi si culori, ceea ce face ca perdeaua sa fie ori grea si reconfortanta ori usoara si fina. Perdelele din matase vor fi intotdeauna la moda si potrivite pentru orice incapere, indiferent de trend.

Daca in locul perdelei alegem sa folosim jaluzele cu rola, atunci ferestrele pot fi facute sa arate mai mari si mai luminoase. Jaluzelele pot fi si ele diverse, de la cele de plastic, pana la cele pe rola din bambus, iar in functie de modul in care am amenajat casa, putem alege combinatia care ne place cel mai mult.

Pentru a crea o atmosfera confortabila si de odihna putem utiliza draperiile lungi. Putem utiliza draperii dintr-un material semi-transparent textil, astfel lumina isi va face simtita prezenta. Draperiile pot fi montate pe tot peretele, astfel acestea creeaza un desing amplu, dar pot fi montate doar pe dimensiunea ferestrelor. Daca avem o incapere cu ferestre mai mici putem realiza o iluzie pentru ca acestea sa para mai mari, instaland o perdea sau o draperie care depaseste laturile lungimi ferestrei.

Daca nu esti inca lamurit in ceea ce priveste materialul, modelele si culorile perdelelor, dar si metodele de a le monta, este indicat sa consulti un specialist pentru a oferi un plus de creativitate, liniste, dar si frumusete caminului tau. Uneori starea noastra de spirit, poate varia in functie de ceea ce ne inconjoara, asadar un camin relaxant si placut, va aduce si liniste, dar si buna-dispozitie pentru noi.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.