Ce alegem apartament sau casa

       4934   

Ce alegem apartament sau casa

Cu siguranta de fiecare data cand spunem acasa ne gandim la acel loc unde ne putem simti bine oricand, unde ne putem relaxa dar si la locul unde se afla familia si toate lucrurile dragi. Totusi acasa poate fi un termen putin diferit deoarece pentru unii "acasa" inseamna la bloc, deci la apartament, iar pentru altii inseamna la o casa la curte. Iar pentru ca aceasta poate fi o alegere destul de dificila, incercam in randurile urmatoare sa va oferim cateva sugestii astfel incat sa faceti alegerea potrivita.

 

 

Viata la casa - avantaje si dezavantaje

Sunt foarte multe persoane care au crescut la casa asa ca nu ar da aceasta viata pe nimic in lume. Sunt si persoane care insa au crescut la apartament si s-au saturat sa fie mereu inconjurati de ciment, asa ca doresc sa se mute la casa. Care sunt avantajele vietii la casa precum si dezavantajele acesteia, vom incerca sa le prezentam in randurile urmatoare.

Unul dintre cele mai mari avantaje in ceea ce priveste traiul la casa este libertatea care nu poate fi comparata cu nimic anume. Pe langa faptul ca poti vorbi mai tare in casa fara sa-ti bata vecinii la usa, esti liber oricand sa schimbi geamurile sau sa spargi un perete pentru a-ti extinde o camera, ceea ce la apartament cu siguranta nu este posibil. Totodata, nimic nu se compara cu o cafea bauta in curte la umbra unui pom, oricat de placuta ar fi privelistea de la balcon.

Linistea este un alt avantaj al vietii la casa, deoarece vecinii se afla la o distanta mult mai mare decat granita reprezentata de catre peretii unui apartament. De asemenea, dupa cum bine am zis si mai sus, curtea este la randul ei un aspect care favorizeaza viata la casa. Asta deoarece poti planta cateva legume, poti avea mereu un loc de relaxare iar daca doresti sa faci un gratar, nu mai trebuie sa mergi intr-un spatiu special amenajat.

Am vorbit despre avantajele unei case pana acum, insa trebuie sa prezentam si cateva dezavantaje. Unul dintre acestea este acela ca de obicei casele sunt pozitionate la marginea orasului, cu toate ca unele persoane pot privi si acest lucru ca pe un avantaj. Trebuie luat in calcul si ca de obicei o casa are costuri de intretinere ceva mai mari decat un apartament.

Un alt dezavantaj in momentul in care cumparati o casa deja construita este calitatea lucrarii. Nu puteti verifica structura de rezistenta si calitatea betonului si trebuie sa mergeti pe seriozitatea constructorului. Un aspect extrem de important de care trebuie sa va asigurati in momentul in care decideti sa achizitionati o casa este ca fundatia acesteia sa fie hidroizolata cu membrana de protectie pentru a evita neplacerile ulterioare. De asemeni este foarte important si materialul utilizat pentru zidaria de umplutura. Acesta poate sa fie caramida sau BCA. Pentru mai multe informatii legate de zidaria de umplutura si de BCA puteti vizita site-ul celor de la Arabesque.ro

Apartamentul - avantaje si dezavantaje

Unul dintre cele mari avantaje al vietii la apartament este acela ca de obicei pozitionarea este una foarte buna. Asta deoarece mereu sunt magazine in preajma, ceea ce conteaza destul de mult pentru unele persoane. De asemenea se considera ca intretinerile sunt ceva mai putin costisitoare decat cele ce trebuie suportate atunci cand locuiesti la casa.

Un alt avantaj este resprezentat de catre socializare. Asta deoarece la bloc este mai usor sa gasesti un vecin cu care sa bei o cafea sau cu care sa te uiti seara la un meci de fotbal, mai ales ca numarul vecinilor este cu siguranta mult mai mare la bloc. Vecinii pot fi insa si un dezavantaj, mai ales daca ai parte de specimene care asculta muzica la maxim sau care folosesc bormasina fix atunci cand somnul e mai dulce.

Ca un dezavantaj poate fi privita si lipsa spatiului ce poate fi simtita deseori atunci cand locuiesti la apartament. Iar acest spatiu, dupa cum bine spuneam si mai sus, nu poate fi extins precum poate fi in cazul unei case.

Asadar, privind toate aceste avantaje si dezavantaje, speram ca va este mai usor sa faceti alegerea potrivita pentru voi.

 
Pasi pentru obtinerea creditului Prima Casa

Pasi pentru obtinerea creditului Prima Casa

Ghid Imobiliar - 08 martie 2016


Cat costa creditul Prima Casa?

Cat costa creditul Prima Casa?

Ghid Imobiliar - 08 martie 2016


Cum poti primi bani daca ai o casa ecologica

Cum poti primi bani daca ai o casa ecologica

Ghid Imobiliar - 08 martie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.