Cateva aspecte de care sa tii cont atunci cand speli hainele la masina de spalat

       713   

Cateva aspecte de care sa tii cont atunci cand speli hainele la masina de spalat

Nimic nu e mai neplacut decat momentul cand iti dai seama ca hainele pe care le-ai cumparat cu foarte multa bucurie isi pierd din calitate, iar de vina este masina de spalat. Astfel, pentru ca aceste momente sa fie mai rare, sau chiar inexistente, am realizat un articol in care va prezentam cateva trucuri si aspecte de care sa tineti cont pentru a spala hainele corect la masina de spalat, pentru a evita pierderea calitatii hainelor.

 

 

In primul rand ar trebui sa citim mai des etichetele hainelor deoarece, chiar daca de cele mai multe ori obisnuim sa le aruncam, acolo sunt instructiunile de spalare, calcare precum si despre materialul din care au fost obtinute. Aceste detalii pot fi retinute mai usor notandu-le pe un carnet.

Un alt lucru care poate ca pare banal, insa de multe ori uitam sa il facem, este sa verificam toate buzunarele deoarece un pix uitat acolo sau un ruj poate face din toate rufele un adevarat dezastru. De asemenea, servetelele sunt de cele mai multe ori de vina pentru aparitia scamelor.

Un truc foarte util dar si important este sa sortezi hainele ce trebuiesc spalate pe culori, astfel incat sa ramana aceleasi culori vii si frumoase si dupa spalare. Tot la capitolul sortare, ar trebui sa mentionam si faptul ca hainele din fibre naturale, precum bumbacul sau matasea, ar trebui sa fie spalate separat fata de cele artificiale, precum poliesterul. Asta deoarece fibrele artificiale se fac vinovate de multe ori de absorbtia uleiurilor din fibrele naturale. Gradul de murdarie este si el un criteriu de selectie al hainelor.

De asemenea, atunci cand calcati trebuie sa tineti cont ca temperatura sa fie una adecvata tipului de tesatura, temperaturile mari fiind foarte daunatoare pentru tesaturi. 

Printre sfaturile pe care ti le mai putem oferi este sa nu pastrezi hainele pe o perioada indelungata fara ca acestea sa fie cat mai curate, deoarece petele devin mai grave in timp. Tot legat de pastrare mai trebuie sa spunem si faptul ca hainele nu se pastreaza in saci de plastic si nici in locurile cu umezeala sau cu prea mult soare.

 

Recomandari masina de spalat rufe

 

Masina de spalat rufe 6th Sense Whirlpool

AL SASELEA SIMT garanteaza grija perfecta si rezultate perfecte (clasa A la spalare) pentru toate materialele. Whirlpool a dezvoltat tehnologia inovatoare Clean+, un ciclu special multifazic

Vezi oferta


Masina de spalat rufe Hotpoint

O adevarata revolutie in performantele de spalare: Spalarea la inalta definitie ce pastreaza frumusetea initiala a articolelor dumneavoastra de imbracaminte.

Vezi oferta


Masina de spalat rufe Panasonic

Masina de spalat rufe Panasonic cu incarcare frontala. Capacitate de incarcare 7 kg si viteza de centrifugare 1000 rpm.

Vezi oferta

 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.