Care este necesarul de racire incalzire al aparatului de aer conditionat in functie de volumul camerei

       779   

Care este necesarul de racire incalzire al aparatului de aer conditionat in functie de volumul camerei

Dupa ce am scris un articol in care va ofeream un ghid despre cum alegi un aparat de aer conditionat, am decis ca este nevoie si de un articol in care sa vorbim pe intelesul tuturor despre cum se calculeaza necesarul de racire sau de incalzire al aparatului de aer conditionat in functie de volumul camerei. Asta deoarece foarte multe persoane se intreaba daca au nevoie de un aparat de aer conditionat de 9000 BTU sau chiar ceva mai mare, motiv pentru care am realizat acest articol.

 

 

Chiar daca initial poate parea destul de dificil sa calculezi necesarul de racire, acest lucru nu e deloc greu, deoarece nu ai de facut decat un simplu calcul, care iti va da rezultatul exact, astfel incat sa stii ce aparat de aer conditionat sa iti cumperi. Tot ce trebuie sa stii este dimensiunea camerei unde urmeaza sa instalezi aparatul de aer conditionat, iar mai apoi sa faci cateva calcule simple.

Cum se calculeaza necesarul de BTU

Inainte de toate insa noi va vom simplifica toate calculele sa va vom spune cu aproximatie care este capacitatea necesara de racire pentru mai multe tipuri de camere. In functie de acestea va veti putea orienta sa alegeti un aparat perfect pentru camera voastra. Un aparat de 7000 BTU/h este perfect pentru o camera de 12-17 mp, in timp ce daca ai o camera de 18-25 mp vei avea nevoie de un aparat de aer conditionat de 9000 BTU/h. Totodata, daca ai o camera mai mare, de 24-35 mp atunci iti va trebui un A/C de 12000 BTU/h, iar pentru camere si mai mari de 34-45 mp va trebui sa iti cumperi un aparat de aer conditionat de 18000 BTU/h. De asemenea, pentru incaperi mari de tot, de 44-65 Mp noi va recomandam un aparat de 24000 BTU/h.

  Atentie

Dimensiunea unei camere nu este insa singurul aspect de care sa tii cont. Daca stau mai multe persoane in camera respectiva va trebui sa adaugi 600 BTU pentru fiecare 2 persoane, iar in cazul in care geamurile sunt indreptate catre soare, atunci va mai trebui sa adaugi un 10% BTU.

In ceea ce priveste calculul exact, acesta arata cam in felul urmator. Mai intai va trebui sa stabiliti volumul unei camere. Astfel, daca aveti o camera de 20 m2 cu o inaltime de 3 m, atunci volumul se calculeaza in felul urmator 20 x 3 = 60 de metri cubi de aer. Apoi, fiecare metru cub va avea nevoie de 50W. Calculam deci 50 x 60 = 3000 W. Facem apoi conversia in BTU/h, 1 W fiind egal cu 3,412 BTU. Astfel, calculam 3000 W x 3,412 = 10236 BTU. Deci va trebui sa folosesti un aparat de aer conditionat de cel putin 9000 BTU, cu toate ca unul de 12000 BTU ar fi mai bun.

  De retinut

Click aici pentru a calcula capacitatea in BTU necesara a aerului conditionat

 
In ce camera putem folosi culoarea roz

In ce camera putem folosi culoarea roz

Ghid Imobiliar - 27 iunie 2016


Cum alegi un aparat de aer conditionat

Cum alegi un aparat de aer conditionat

Ghid Imobiliar - 27 iunie 2016 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.