Cum sa iti incepi propriul business

       5471   

Cum sa iti incepi propriul business

Exista o categorie de oameni care, desi au aceasta ocazie si poate ca uneori pot alege un job care ar aduce foarte multe satisfactii financiare, prefera sa mearga pe alt drum decat al celor care urmeaza un curs deja popular al vietii (scoala, cursuri, job, viata obisnuita) si sa isi inceapa propriul business, ceea ce poate fi uneori o decizie care va duce catre o viata dificila insa cu multe provocari si chiar cu multa aventura totodata. Pentru acei curajosi care vor sa ia decizia de a deschide propriul business pentru a face ceea ce le place am scris si acest articol in care va vorbim despre cum se incepe propriul business.

 

 

Gaseste ideea care sa te faca bogat

Poate ca am exagerat putin cu titlul de mai sus, insa in lumea antreprenoriala totul e posibil, chiar daca nimic nu iti poate garanta ca vei avea succes si ca te vei imbogati. Totusi, daca vei gasi o idee buna de afaceri, care sa te motiveze dar si in care sa crezi, atunci ai toate motivele sa risti incepand propriul business, chiar daca pare ca intri intr-o lume total necunoscuta tie. Daca esti convins ca ideea ta este una de succes poti incerca sa accesezi un credit care sa iti asigure necesarul financiar. Banca Transilvania dispune de o linie de creditare special creata pentru acest sector.

Fa primul pas

Daca ai gasit o idee in care crezi, atunci ar trebui sa incepi sa studiezi piata. Unul dintre cele mai pretioase sfaturi pe care ti le putem da este acela ca nu ar trebui sa te sperii de concurenta. Chiar daca pare ca sunt deja prea multe afaceri in domeniul respectiv atunci este posibil sa fie vorba despre o afacere care sa mearga bine, deci de ce sa nu incerci si tu, mai ales daca poti veni cu idei noi. De asemenea se spune ca in afaceri exista mereu loc pentru oricine.

Obiective financiare

Dupa ce ai studiat putin piata, atunci ar trebui sa te gandesti care ar fi costurile deschiderii businessului. Trebuie sa te gandesti la suma pentru inceput pe care trebuie sa o investesti dar si la costurile care vor aparea imediat dupa ce ai deschis businessul. Cat te va costa promovarea lui, intretinerile precum si investitiile pe care ar trebui sa le faci pentru un business de succes. Vezi aici mai multe solutii financiare de credit pentru IMM-uri.

Creeaza un plan de afaceri

Odata stabilite obiectivele, trebuie sa incepi un plan de afaceri mai mult sau mai putin complex. In lumea afacerilor se spune ca acest plan este de cele mai multe ori stalpul de baza al businessului pe care doresti sa il incepi, deoarece te va ghida mereu atunci cand nu stii ce anume ar trebui sa faci la un moment dat si te va ajuta totodata atunci cand simti ca te indepartezi de obiectivele propuse initial.

Pregateste-te de deschiderea firmei

Pentru ca totul sa fie legal si ca la carte, trebuie sa iti deschizi o firma. Ai nevoie deci de un nume cate mai sugestiv, usor de retinut si cat mai simplu totodata, un logo care sa reprezinte imaginea firmei - care la randul lui trebuie sa fie memorabil si simplu - dar si un slogan cat mai sugestiv. Acestea vor fi foarte importante pentru conceperea unui viitor brand.

Mai apoi vei putea sa urmezi toate formalitatile legale, cu multe hartii si documente, pentru a deschide firma.

Asigura-ti prezenta pe internet

Cel putin un site de prezentare si o pagina pe Facebook ar trebui sa aiba orice business. Asta deoarece internetul poate atrage posibili clienti, iar un business aflat la inceput de drum are foarte mare nevoie de orice client in plus. Poti apela desigur si la metodele platite de promovare precum Facebook Ads sau Google AdWords, canale folosite deseori de catre detinatorii de afaceri de pe internet.

Asadar, acestia sunt pasii de baza pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand doresti sa pornesti un business, insa cu siguranta mai exista si multi alti pasi pe care ii vei descoperi cu mai multa sau mai putina incantare.

 

Tags:Idei de afaceri pentru copii

Idei de afaceri pentru copii

Ghid Business - 10 februarie 2016


Sfaturi pentru un newsletter de succes

Sfaturi pentru un newsletter de succes

Ghid Business - 10 februarie 2016


3 idei de afaceri cu bani putini

3 idei de afaceri cu bani putini

Ghid Business - 10 februarie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.