Cum inchizi o firma

       762   

Cum inchizi o firma

Nu toate ideile de afaceri au succes, pentru ca asa e lumea afacerilor, iar uneori mai trebuie si sa esuezi astfel incat sa iti gasesti o alta idee de afacere. Din acest motiv sunt multe cazuri in care unele persoane se intereseaza cum isi pot inchide firma doar pentru ca nu mai are nevoie de ea, motiv pentru care ne-am gandit sa facem un articol care sa va vina in ajutor daca v-ati pus in gand sa va inchideti firma.

 

 

Totusi, va avertizam ca nu e chiar cel mai placut lucru de facut, deoarece veti avea de facut multe drumuri, iar hartiile se vor aduna de la o zi la alta. 

Asadar, daca ai o firma care nu prea mai merge, motiv pentru care doresti sa o inchizi, acestia sunt pasii pe care ii ai de facut:

Cerere la Registrul Comertului

In primul rand trebuie sa mergi la Registrul Comertului, acolo unde ai de depus o cerere. Apoi trebuie sa astepti circa trei saptamani pentru a publica anuntul de dizolvare in Monitorul Oficial, si apoi inca o luna pentru ca unii creditori sa aiba timp sa depuna contestatie, daca este cazul.

Fiscul trebuie vizitat si el

Al doilea loc unde trebuie sa mergi este Fiscul. Asta deoarece trebuie sa obtii certificatul care dovedeste faptul ca nu ai datorii la stat, iar daca ai datorii, atunci va trebui sa mergi si la Directia de Taxe pentru a le achita.

Inapoi la Registrul Comertului

Dupa ce ai scapat de datorii, trebuie sa te intorci la Registrul Comertului pentru a radia firma

In ceea ce priveste costurile pentru toate aceste drumuri, acestea incep de la 300 de lei insa pot fi mult mai scumpe in cazul firmelor mai mari.

  De retinut

Exista insa si posibilitatea de a suspenda activitatea unei firme pentru o perioada de 3 ani, astfel incat sa nu ajungeti chiar la o decizie atat de radicala. 

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.