Pregatirea masinii pentru iarna

       1355   

Pregatirea masinii pentru iarna

Chiar daca mai este aproape jumatate de luna pana cand incepe calendaristic sezonul de iarna, pregatirile trebuie facute inca dinainte ca prima ninsoare sa apara astfel incat sa nu fim luati prin surprindere. Iar pentru ca exista atat soferi incepatori cat si soferi experimentati care nu stiu exact cum se face pregatirea masinii pentru iarna, venim acum cu acest ghid care speram sa fie de ajutor multor persoane.

 

 

Cauciucuri de iarna

Pe langa faptul ca nu prea vei reusi sa circuli iarna in siguranta fara ele, cauciucurile de iarna sunt obligatorii prin lege in acest sezon rece. Totusi aceasta pregatire nu trebuie facuta doar pentru a scapa de riscul primirii unor amenzi, ci in mod special pentru siguranta soferilor si a masinii deoarece aderenta cauciucurilor de vara in conditii de umiditate si de polei sunt aproape inexistente, iar pericolele sunt foarte mari.

Antigel

Nu este obligatoriu prin lege, insa este necesar daca doresti sa nu inghete apa pentru stergatoare sau pentru motor. Antigelul previne inghetul care ar putea fi mortal pentru motor sau pentru pompita de apa a stergatoarelor, deci este foarte important ca acesta sa fie achizitionat si introdus in rezervoarele respective. In cazul in care sunteti soferi incepatori, atunci ar trebui sa apelati la un service pentru a adauga antigel iar daca aveti experienta in acest caz, antigelul poate fi adaugat si acasa.

Achizitionarea de diferite accesorii

Pe timp de iarna este foarte important sa avem mereu la noi niste accesorii care ne-ar putea ajuta sa iesim din diferite situatii dificile. Astfel o lopata ar trebui sa fie mereu la noi atunci cand pornim la drum pe timp de iarna, la fel si lanturile pentru anvelope care ar putea ajuta foarte mult la obtinerea unei aderenta mai buna.

Mai multa atentie bateriei

Iarna bateria trebuie tratata cat mai corect cu putinta. De aceea la pornirea masinii este important sa nu fie aprinse toate dotarile precum caldura la nivel maxim, sistemul audio, farurile sau stergatoarele deoarece bateria va fi foarte solicitata, si este posibil sa oboseasca la un moment dat. De asemenea este bine sa lasati putin farurile pornite inainte de a porni motorul astfel incat bateria sa poata suporta aprinderea.

Verificati instalatia de climatizare

Un alt aspect foarte important iarna este instalatia de climatizare. Asta deoarece aceasta ajuta la dezghetarea geamurilor precum si la obtinerea temperaturii necesare pentru a putea conduce intr-un mod decent. Astfel instalatia de climatizare trebuie verificata inainte de venirea iernii, deoarece nu dorim sa fim luati prin surprindere.

Asadar, acestea sunt cele 5 sfaturi pe care vi le recomandam pentru a va pregati masina pentru iarna.


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.