La ce sa te uiti atunci cand iti cumperi o masina second hand

       988   

La ce sa te uiti atunci cand iti cumperi o masina second hand

Putini sunt cei care chiar isi permit sa isi cumpere o masina nou nouta, motiv pentru care pietele auto si site-urile de anunturi sunt mereu pline cu oferte pentru masini second hand. Acestea reprezinta deci mereu o alternativa foarte buna pentru cei care isi doresc o masina insa nu isi permit achizitionarea unui model nou nout. 

 

 

Din acest motiv am ales sa va oferim cateva ponturi care sa va ajute sa va cumparati o masina second hand cat mai buna.

Cautati o masina deja inmatriculata

Daca doriti sa nu dati aproape tot pretul pe care l-a avut masina pentru acte, va recomandam sa va orientati mai intai catre masinile inmatriculate deja in Romania care insa nu au recuperat taxa pentru timbrul de mediu. Unul din dezavantajele masinilor inmatriculate in Romania este acela ca probabil sunt intr-o stare putin mai proasta decat cele aduse din strainatate unde drumurile sunt mult mai bune decat ale noastre.

Verificati masina intr-un service

Oricat de buni soferi ati fi, intr-un service veti depista mult mai usor problemele tehnice pe care o masina le prezinta. De asemenea este foarte important sa mergeti la un service cunoscut de dumneavoastra, deoarece de cele mai multe ori vanzatorul va dori sa mearga intr-un service unde are el cunostinte si astfel cu siguranta vor fi ascunse in continuare cateva probleme.

Verificati rugina

Cea mai buna metoda care va ajuta sa primiti un pret mai bun pentru o masina este sa cautati urmele de rugina care vor necesita noi investitii. Cea mai mare atentie trebuie acordata pragurilor care sunt cele mai expuse sarii aruncate iarna pe strazi pentru topirea zapezii.

Discutati doar cu proprietarul

Exista foarte multe anunturi in care se specifica faptul ca masinile respective se vand doar prin contract de comodat. Tipul acesta de intelgere este unul destul de riscant, iar pentru a fi siguri ca nu va treziti fara masina peste noapte, optati pentru contractul de vanzare cumparare pentru a putea trece masina pe numele dumneavoastra, scapand astfel de orice grija.

Daca nu va pricepeti la masini, cautati pe cineva care are experienta

Acesta este un sfat dedicat in mod special incepatorilor. Atunci cand nu te prea pricepi la masini si doar ai luat de curand permisul, deci vrei sa ai si o masina cu care sa inveti in continuare sa conduci, cauta o persoana care sa te ajute sa iti gasesti o masina second hand care sa nu necesite atat de multe investitii in mecanica incat sa ajungi la pretul masinii.

Asadar, daca sunteti in cautarea unei masini second hand, va recomandam sa tineti numaidecat cont de sfaturile de mai sus.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.