Jante de aliaj sau jante de tabla? Ce alegem?

       820   

Jante de aliaj sau jante de tabla? Ce alegem?

Foarte multi posesori de masini se intreaba la un moment dat ce fel de jante sa isi cumpere: de aliaj sau de tabla? Indiferent ca este vorba de aspect, de pret sau de rezistenta, multi vizeaza doar aceste doua variante asa ca noi ne-am gandit sa facem alegerea mai usoara si sa vorbim putin despre jantele de aliaj precum si despre cele din tabla, comparandu-le intre ele pentru a va fi mai usor sa faceti o alegere.

 

 

Rezistenta

Unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui sa tinem cont atunci cand ne alegem tipul de jante este rezistenta. Asta deoarece niste jante mai rezistente ne vor scapa de o posibila schimbare de jante dupa o perioada scurta de timp in timp ce jantele mai putin rezistente nu ar putea duce decat la alte cheltuieli.

Au fost realizate foarte multe teste si am citit si foarte multe pareri pe forumurile de specialitate iar concluzia a fost una simpla: la capitolul rezistenta, jantele din aliaj stau ceva mai bine decat jantele de tabla, deci daca va doriti niste jante cu o durata cat mai mare de viata, cele din aliaj ar trebui sa fie alegerea voastra.

Iarna: aliaj sau tabla?

De asemenea foarte multi soferi se intreaba ce jante ar trebui sa foloseasca pe timpul iernii. Ei bine multe persoane prefera ca iarna sa foloseasca jantele din tabla deoarece se folosesc foarte multe solutii precum si pietris, aspecte care pot duce la stricarea jantelor din aliaj. Astfel in aceste cazuri se poate opta pentru niste jante de tabla SH care au un pret mult mai mic, deci regretele in caz de defectare sunt mai putine.

Pret

In ceea ce priveste pretul, probabil ca am lamurit deja in paragrafele de mai sus acest aspect. Totusi trebuie mentionat numaidecat faptul ca jantele din aliaj au pret ceva mai mare decat jantele din tabla, insa pretul mai mare este justificat de faptul ca sunt mai rezistente cele din aliaj.

Costurile reparatiilor

La fel ca orice alte piese, chiar si jantele se pot defecta. In ceea ce priveste reparatia unei jante de tabla, aceasta va avea un pret mai mic decat costul reparatiilor jantelor de aliaj care sunt mult mai dificil de reparat. 

Asadar, daca pana acum aveati dubii in legatura cu alegerea jantelor si nu stiati daca sa va luati jante din aliaj sau din tabla, speram ca acest articol va va fi de mare ajutor. 

 Cum se face revizia periodica a unei masini

Cum se face revizia periodica a unei masini

Ghid Auto - 06 noiembrie 2015


Cum alegem corect anvelopele

Cum alegem corect anvelopele

Ghid Auto - 06 noiembrie 2015


Cum alegi uleiul de motor pentru masina ta

Cum alegi uleiul de motor pentru masina ta

Ghid Auto - 06 noiembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.