Importanta anvelopelor de iarna

       912   

Importanta anvelopelor de iarna

Ne apropiem cu pasi repezi de sezonul de iarna asa ca posesorii de masini sunt nevoiti, dupa cum bine stim deja, sa isi schimbe anvelopele la masina. Mai exact, anvelopele de vara vor fi inlocuite cu cele de iarna, cu ceva timp inainte ca zapada sa isi faca aparitia astfel incat sa nu fie luati prin surprindere de vremea rea.

 

 

De aceea ne-am gandit ca ar fi foarte util un articol in care sa vorbim putin despre importanta anvelopelor de iarna.

Ei bine inainte de a trece la partea teoretica, trebuie sa intelegem ca privim putin gresit anvelopele de iarna. Asta deoarece o mare parte din soferi le privesc doar ca pe o obligatie din partea autoritatilor de a face o investitie in plus pentru masina, iar asta este o impresie foarte gresita. Spunem asta deoarece anvelopele de iarna au fost concepute in mod special pentru siguranta soferilor, in niciun caz doar pentru a face noi investitii.

Diferenta dintre cauciucurile de vara si cele de iarna tine in mod special de spatiul de franare precum si de aderenta rotilor. De aceea au fost realizate mai multe teste in care au fost testate ambele tipuri de cauciucuri pe conditii de drum umed. Concluzia a fost una de care ar trebui sa tina cont fiecare sofer: diferenta dintre distanta de franare de la 80 la 0 km/h este de 4 metri sau chiar mai mult, ceea ce e foarte mult intr-o situatie in care este in joc viata noastra.

De asemenea este foarte important sa ne dotam masina cu anvelope de iarna si pentru a evita sa ramanem cu masina in drum, aceasta nemaiavand aderenta necesara pentru a ne continua deplasarea.

Asadar, trebuie sa ne echipam masina cu anvelope de iarna in primul rand pentru siguranta noastra iar mai apoi pentru a preveni amenzile care la randul lor sunt destul de usturatoare. De exemplu daca un sofer este surprins fara cauciucuri de iarna pe o suprafata cu zapada sau polei, acesta poate primi o amenda de pana la 4000 de lei.

In ceea ce priveste perioada in care ar trebui sa schimbam anvelopele de vara cu cele de iarna, acest schimb ar trebui facut atunci cand temperaturile au inceput sa scada sub 7 grade.
Cum alegem corect anvelopele

Cum alegem corect anvelopele

Ghid Auto - 29 octombrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.