Daca ai o masina diesel atunci ar trebui sa tii cont de aceste lucruri

       6150   

Daca ai o masina diesel atunci ar trebui sa tii cont de aceste lucruri

Atunci cand ai o masina diesel, poti sa te consideri un adevarat sofer abia dupa ce ai trecut cu bine peste o iarna grea. Asta deoarece in general iarna o masina diesel este mai greu de intretinut decat vara, motiv pentru care posesorii trebuie sa ofere mai multa atentie masinilor pe care le detin. Iar despre masurile pe care trebuie sa le iei pentru ca masina ta sa iasa cu bine din iarna vom vorbi chiar in randurile urmatoare.

 

 

Ai grija ce combustibil folosesti

Chiar daca motorina ne taie deseori la portofel, acesta nu reprezinta un motiv pentru care ar trebui sa optam mereu pentru combustibil ieftina deoarece daca o vom alege pe aceasta, riscam sa avem surprize neplacute. Mai exact, motorul pierde in putere din cauza faptului ca au inghetat filtrele umede pentru ca s-a folosit combustibil de proasta calitate.

Combustibilii Diesel contin parafina despre care se stie faptul ca la temperaturi reduse se cristalizeaza, motiv pentru care blocheaza alimentarea motorului

Mai multa grija pentru baterie

Printre cele mai solicitate piese ale masinii iarna este bateria. Pentru a porni motorul este nevoie de mai mult curent decat in zilele de vara, motiv pentru care trebuie sa aveti grija ca bateria sa fie pregatita pentru pornirea motorului. Printre cele mai folosite metode de catre soferi este introducerea contactului de mai multe ori inainte de a porni motorul.

De asemenea, inainte de toate trebuie pornit motorul iar mai apoi puteti trece aprinde sistemul audio, aeroterma sau luminile. De asemenea unii soferi aprind intai farurile pentru a incalzi bateria iar mai apoi pornesc si motorul.

Bujiile trebuie schimbate daca au probleme

In general, daca motorul porneste greu, trebuie schimbate bujiile. Se recomanda schimbarea intregului set deoarece asa veti putea evita eventualele neplaceri care ar putea aparea la pornirea masinii.

Verificarea antigelului

De asemenea la randul sau si antigelul trebuie verificat. In primul rand nivelul lichidului trebuie verificat zilnic si trebuie sa se evite pe cat mai mult posibil folosirea apei pentru a completa nivelul antigelului. De asemenea daca s-a optat pentru folosirea apei, atunci trebuie verificata densitatea antigelului astfel incat sa nu existe riscul inghetarii acestuia. 

Nu lasati frana de mana trasa

Nu de putine ori s-a intamplat ca atunci cand temperaturile sunt foarte reduse sa inghete cablul franei de mana si astfel aceasta sa fie blocata. De aceea se recomanda ca atunci cand va parcati masina sa o lasati in treapta de viteza 1 sau 2

Asadar, speram ca aceste 5 sfaturi sa va ajute sa iesiti cu masina cat mai bine din iarna.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.