Cum se face revizia periodica a unei masini

       1736   

Cum se face revizia periodica a unei masini

Chiar daca putine persoane se mai gandesc la acest aspect atunci cand isi cumpara o masina, siguranta ar trebui sa fie probabil cel mai important detaliu de care trebuie sa tina cont un sofer. Astfel, revizia periodica a unei masini este foarte importanta pentru siguranta soferului, iar in randurile urmatoare vom vorbi despre cum se face revizia periodica a unei masini.

 

 

Pe scurt, in functie de vechimea si tipul unei masini, o revizie presupune mai multe interventii, iar majoritatea sunt legate de verificari si schimbari. Printre cele mai importante schimbari pe care un sofer trebuie sa le efectueze sunt legate de filtre (de aer, de ulei, de benzina sau motorina, precum si filtrul de polen), schimburile de ulei (pentru motor, pentru cutia de viteze sau servodirectie) precum si schimbarea curelei de distributie la un anumit numar de kilometri.

De asemenea, verificari se fac si la lichidul de frana, la lichidul de racire (mai exact este vorba de antigel) precum si, foarte important, la placutele de frana si saboti, iar daca e cazul, toate acestea trebuie schimbate.

Nu uitati sa verificati si semnalele luminoase, incepand cu faza scurta pana la semnalizare si stopuri. Martorii de pe bord se verifica si ei, la fel si capacitatea de racire a sistemului de aer conditionat, iar daca este cazul acesta se reumple cu freon. 

La rândul său, motorul trebuie verificat vizual pentru a vedea daca nu exista urme de ulei sau alte lichide, precum si sistemul de franare pentru a vedea daca acesta functioneaza corect. Geometria rotilor si unghiul de fuga sunt alte doua aspecte de care trebuie sa tinem cont. 

De asemenea, nu ar trebui sa uitati nici de bujii, deoarece si acestea trebuie schimbate din cand in cand.

Asadar, acestea sunt aspectele prevazute in mod obisnuit de catre o revizie periodica.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.