Cum sa iti protejezi parbrizul de inghet si aburire iarna

       1282   

Cum sa iti protejezi parbrizul de inghet si aburire iarna

Cu siguranta unul dintre cele mai placute lucruri pentru soferi iarna se intampla de regula dimineata atunci cand, doritori sa porneasca foarte repede pentru a ajunge la timp la destinatie, observa ca nu prea pot iesi din parcare pentru ca parbrizul masinii a fost afectat de temperaturile reduse ale sezonului si a inghetat. Astfel, acestia sunt nevoiti sa depunde eforturi mari pentru a creea conditiile optime pentru a porni la drum si de aceea am decis sa scriem acest articol in care vorbim despre cum iti poti proteja parbrizul de inghet si aburire.

 

 

Una dintre cele mai simple metode prin care poti scapa de gheata de pe parbriz este sa imbibi un prosop cu apa cu sare si sa il lasi peste parbriz peste noapte. Astfel, gheata nu isi va mai face aparitia iar dimineata vei putea pleca mai repede cu masina. De asemenea daca nu aveti prea multa sare atunci puteti pregati o solutie din alcool si apa pe care mai apoi o dai seara pe parbriz. Si in acest caz, parbrizul nu va mai ingheta.

In acelasi timp, multi soferi prefera ca peste noapte sa isi inveleasca parbrizul cu o patura astfel incat temperaturile suportate de acesta sa fie macar putin mai prietenoase. Tot pentru a obtine o vizibilitate cat mai buna pentru a conduce fara probleme, se recomanda ca iarna sa se foloseasca lichid pentru parbriz special conceput pentru acest sezon, astfel incat sa nu inghete in masina si nici pe parbriz sau pe stergatoare. De asemenea acesta asigura si o curatare mai eficienta pe timp de iarna.

In cazul in care aburirea reprezinta o problema cu care va confruntati iarna, una dintre cele mai cunoscute metode este folosirea aerotermei pentru dezaburire insa sunt si mult soferi care apeleaza la solutiile special concepute pentru a fi date pe interiorul parbrizului astfel incat aburii sa nu-si mai faca aparitia. Majoritatea prefera insa in continuare sa foloseasca aerul conditionat sau caldura pentru a evita aceasta situatie.

Trebuie totodata si sa va avertizam asupra faptului ca nu trebuie in niciun caz sa turnati apa fierbinte peste parbrizul inghetat deoarece riscati sa produceti o mare greseala, fisurandu-l fiind deci nevoie apoi de foarte mari investitii costisitoare.

Asadar, daca pana acum va loveati de problema parbrizului inghetat pe timp de iarna, speram ca in aceasta iarna sfaturile oferite mai sus sa va fie de foarte mare ajutor, iar dimineata sa gasiti parbrizul cat mai in regula.

 

Tags:Importanta anvelopelor de iarna

Importanta anvelopelor de iarna

Ghid Auto - 04 decembrie 2015


Pregatirea masinii pentru iarna

Pregatirea masinii pentru iarna

Ghid Auto - 04 decembrie 2015


Cum alegem corect anvelopele

Cum alegem corect anvelopele

Ghid Auto - 04 decembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.