Cum procedezi daca ai fost lovit de un sofer cu RCA la Astra Asigurari

       937   

Cum procedezi daca ai fost lovit de un sofer cu RCA la Astra Asigurari

Avand in vedere situatia actuala a companiei Astra Asigurari SA, daca aveti ghinionul sa fiti lovit de un sofer cu RCA la acesta companie trebuie sa stati foarte bine cu nervii si sa va inarmati cu multa rabdare.

 

 

Datorita incidentelor in numar din ce in ce mai mare, ne-am gandit sa facem o serie de articole cum sa procedezi daca ai fost lovit de un sofer cu RCA la Astra Asigurari si pasii care trebuie sa ii urmezi pentru a deschide dosarul de dauna.

Am fost lovit de un sofer asigurat de Astra. Ce fac?

In primul rand, situatia de fata se refera strict la accidentele cu pagube materiale intre doua masini. In cazul in care in urma accidentului rezulta victime omenesti sau sunt implicate mai mult de 2 masini, este cazul sa apelati 112 de la locul accidentului si sa asteptati aparitia organelor abilitate.

Cel mai important lucru este sa va mentineti calmul si sa ramaneti cu picioarele pe pamant. Chiar daca primul instinct dupa accident este sa va luati la cearta cu soferul vinovat, nu veti rezolva nimic cu asta. Trebuie sa fiti constienti ca el si-a facut polita RCA legal si aceasta este valabila indiferent de situatia financiara a companiei de asigurari Astra SA.

Constatarea amiabila

Intr-un timp circula o legenda urbana cum ca ar fi mai sigur sa mergi la politie pentru solutionarea accidentului in cazul in care societatea de asigurari a celui vinovat este cunoscuta cu probleme legata de decontarea directa sau de platile reparatiilor.

Va pierdeti timpul de pomana! Daca soferul isi recunoaste vina si este dispus sa incheie constatul amiabil si sa va furnizeze toate documentele necesare deschiderii dosarului de dauna, politia nu mai are nici o implicare. In momentul de fata biroul de accidente ale politiei rutiere nu face altceva decat sa solutioneze cazurile in care soferii nu cad de acord asupra vinovatului si a circumstantelor producerii accidentului.

Nu plecati de la locul accidentului pana nu faceti poze celor doua masini implicate in accident. DA, faceti cat mai multe poze si masinii soferului vinovat, veti fi intrebat de ele in momentul in care doriti sa deschideti dosarul de dauna.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.