Cum alegem corect anvelopele

       764   

Cum alegem corect anvelopele

Alegerea anvelopelor pentru masina este un aspect important iar foarte multi soferi, atat experimentati cat si mai putin experimentati, se intreaba cum ar trebui sa faca aceasta alegere. De aceea ne-am gandit noi sa facem un ghid si in acest sens in care sa vorbim despre cum alegem corect anvelopele astfel incat masina noastra sa stea cat mai bine pe asfalt.

 

 

Dupa dimensiunile din certificat

Este foarte important ca dimensiunile din certificatul masinii sa fie respectate cu strictete. Pe langa faptul ca ofera o aderenta si o siguranta mai buna, este ilegal sa circuli cu anvelope mai mari sau mai mici decat cele mentionate in certificat. Si totusi, atunci cand nu te-ai mai confruntat cu aceasta problema, e destul de dificil sa citesti dimensiunile. Dimensiunile sunt trecute sub urmatoarea forma : 195/65 R15 91H.

Ei bine probabil ca nu ati inteles prea multe. Sa va explicam insa ce inseamna fiecare numar:

  • 195 inaltimea anvelopei exprimata in milimetri.

  • 65 este raportul dintre inaltimea sectiunii transversale si latime. Pe scurt, 65 este 65% din latimea anvelopei.

  • R inseamna radial. Face referire la constructia radiala a carcasei anvelopei.

  • 15 este diametrul cercului interior masurat in inch

  • 91H este indicele de sarcina.

Dupa sezon

Exista si anvelope de tip all season, insa acestea nu vor oferi aceleasi performante precum le ofera anvelopele concepute pentru un sezon anume. De aceea este foarte important ca iarna sa va alegeti anvelope pentru iarna iar vara anvelope pentru vara.

Dupa performante

La fel ca in cazul electrocasnicelor, si frigiderele dispun de un tabel care afiseaza performantele acestora. Cu siguranta niste anvelope care au numai nota A vor fi mult mai bune decat anvelopele notate cu indicele D. Astfel, performanta este un alt criteriu care va ajuta sa alegeti corect anvelopele.

Dupa brand

La fel cum pe piata telefoanelor inteligente exista Samsung si Apple, la fel si in cazul anvelopelor exista anumite companii care se pricep de minune la fabricat cauciucuri. Michelin este probabil cel mai apreciat brand pe aceasta piata, motiv pentru care o multime de soferi isi doresc doar anvelope produse de ei. Desigur ca acestia conving si cu o calitate superioara.

Asadar, acestia sunt 4 pasi foarte importanti pentru acel moment cand trebuie sa va alegeti anvelopele pentru masina si nu stiti cum ar trebui sa procedati pentru a face alegerea corecta. Desigur ca daca aveti si alte sugestii, le puteti lasa foarte usor in sectiunea de comentarii, iar noi va vom raspunde cu mare drag.

 Importanta anvelopelor de iarna

Importanta anvelopelor de iarna

Ghid Auto - 18 noiembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.