Ce alegem? Piese originale sau aftermarket

       1180   

Ce alegem? Piese originale sau aftermarket

Inca de cand au inceput sa fie aduse tot mai multe masini din strainatate, putini sunt cei care aleg sa isi cumpere numai piese noi pentru masina. De aceea piesele aftermarket au devenit deja la mare cautare pe internet si nu putine sunt anunturile de dezmembrari si de vanzare piese la mana a doua. 

 

 

Noi ne-am decis sa facem din aceste doua variante o tema pentru a o dezbate in acest articol in care vom vorbi despre ce alegem: piese originale sau aftermarket. In primul rand ar trebui sa spunem faptul ca fiecare varianta este una foarte buna in anumite conditii, iar despre acestea vom vorbi chiar in randurile urmatoare.

Piese originale, pret mai mare dar mai sigure

Atunci cand stii ca ai numai piese originale si noi in masina ta, esti sigur ca cel putin pentru o perioada de timp nu vei mai avea griji in ceea ce priveste reparatiile iar masina se va misca la randul ei ca noua. Si totusi acestea au la randul lor si o parte mai putin buna pentru cumparatori, si anume pretul.

Acestea au un pret ceva mai mare decat cealalta categorie de piese si pentru ca stim deja faptul ca nu e usor sa intretii o masina, multe persoane apeleaza la piesele aftermarket. Pe scurt, avantajul pieselor originale este durata de viata mai mare pe care in mod teoretic ar trebui sa o aiba precum si faptul ca o piesa noua va fi simtita chiar si in timp ce ruleaza masina.

Piesele aftermarket, ieftine si bune

Dupa cum bine spuneam si mai sus, piesele aftermarket reprezinta o alternativa la indemana pentru soferii care doresc sa isi repare masina cu bani cat mai putini. Acestea au deci un pret mai mic decat piesele originale iar faptul ca nu sunt noi nu reprezinta numaidecat o problema.

Multe dintre masinile care se dezmembreaza se afla in conditii destul de bune, unele sunt masini foarte ingrijite deci este foarte probabil ca o parte din piesele lor sa fie intr-o conditie foarte buna. De asemenea o parte din piesele aftermarket sunt luate din masinile aduse din strainatate unde drumurile sunt mult mai bune decat ale noastre, deci si masinile sunt intr-o stare mai buna.

Dezavantajul este acela ca piesele nu sunt chiar noi, deci pot aparea probleme dupa o perioada ceva mai scurta iar piesa va trebui inlocuita. Exista insa si avantajul pretului mult mai mic.

Asadar, ramane la decizia voastra ce alegeti: piese noi si durabile la pret mare sau piese aftermarket la pret mic si care pot fi mai mult sau mai putin bune.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.