Acte necesare pentru deschiderea dosarului de dauna

       866   

Acte necesare pentru deschiderea dosarului de dauna

Va spuneam intr-un articol anterior cum sa procedezi daca ai fost lovit de un sofer cu RCA la Astra Asigurari. A sosit momentul sa vedem care sunt actele necesare pentru deschiderea dosarului de dauna.

 

 

Completati cu mare atentie constatarea amiabila

Daca aveti noroc si sunteti lovit de un sofer cinstit, care isi recunoaste vina, cel mai probabil va fi de acord sa incheiati un acord de constatare amiabila. Aveti foarte mare grija cum completati acest formular! Acesta trebuie sa contina, datele complete si corecte ale celor doi soferi cat si detaliile politelor lor RCA.

Fiecare sofer implicat in accident va completa o coloana cu datele lui personale, informatiile politei RCA valabile cat si informatiile din permisul auto. Formularul de constatare amiabila contine si un set de intrebari legat de circumstantele producerii accidentului care trebuie complatat de ambii soferi, fiecare avand dreptul la versiunea lui. Soferii trebuie sa prezinte si o schita a producerii accidentului din care sa reiasa locul unde s-a produs, pozitionarea masinilor la locatie, cat si directia de mers a acestora.

In finalul formularului exista un camp de observatii in care se obisnuieste sa se treaca vinovat si nevinovat. Nu va obositi sa completati acest camp dupa cliseul de mai sus. Nu are absolut nici o valoare daca soferul vinovat recunoaste asta. Legea spune clar ca formularul de constatare amiabila nu este altceva decat o informare a producerii unui eveniment de circulatie soldat numai cu pagube materiale. Vinovatul se stabileste de catre inspectorul de dauna pe baza datelor trecute in formular si a constatarii pagubelor materiale asupra masinilor.

Acte necesare pentru deschiderea dosarului de dauna

  • formularul de constatare amiabila completat de ambii soferi

  • copie dupa permisul de conducere, talon si act de identitate al celuilalt sofer implicat in accident

  • copie dupa asigurarea obligatorie RCA a acestuia

  • copie si original act de identitate solicitant deschidere dosar dauna

  • copie si original permis de conducere solicitant

In cazul in care cel care solicita deschiderea dosarului de dauna nu este proprietarul masinii, este necesara si o procura notariala sau imputernicire din partea societatii care detine autovehiculul.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.