Acte necesare pentru a iesi cu masina din tara daca nu este pe numele tau

       17169   

Acte necesare pentru a iesi cu masina din tara daca nu este pe numele tau

In Romania a devenit deja un obicei ca tinerii care isi cumpara o masina sa o treaca pe numele unui parinte sau chiar pe cel al bunicilor, iar asta deoarece astfel vor platit mult mai putini bani pentru asigurare. Totusi, la fel cum fiecare lucru are atat parti pozitive cat si negative, atunci cand treci masina pe numele altcuiva apar cateva probleme. De exemplu, atunci cand masina nu este pe numele tau este mai dificil sa iesi cu ea din tara. De aceea, in acest articol va vom prezenta actele necesare pentru a iesi cu masina din tara atunci cand nu este trecuta pe numele tau.

 

 

Masina este trecuta pe firma

Atunci cand masina este trecuta pe firma, pare a fi cel mai usor de iesit din tara cu ea. Iar pentru ca sunt multe persoane care se folosesc de masinile trecute pe firma si pentru a merge in vacante, sau chiar in interes de serviciu, atunci trebuie sa incepem cu aceasta situatie. Ei bine, daca masina este trecuta pe firma, actul care iti va permite sa iesi cu masina din tare este o imputernicire din partea firmei si astfel vei putea trece granita fara probleme.

Masina este trecuta pe numele parintilor

Probabil o multime de masini din Romania sunt trecute pe numele parintilor pentru preturi mai decente la asigurare. Cei care vor sa iasa cu masina din tara insa aceasta este trecuta pe numele parintilor au nevoie de o declaratie la notar ce va costa intre 35 si 50 de lei, depinde de fiecare notar.

Masina este pe numele unei persoane fizice

Pentru a nu fi nevoiti sa se loveasca de birocratia ce trebuie suportata atunci cand iti cumperi o masina, multi aleg sa le ia doar cu un contract de comodat. Practic, masina ramane pe numele celui de la care o cumperi, insa tu o vei putea folosi fara probleme chiar si pentru a iesi cu ea din tara, atata timp cat exista acest contract de comodat care costa aproximativ 60 de lei. Contractul de comodat poate fi facut, la fel ca declaratia de mai sus, la notar.

Actele trebuie traduse

Este foarte important sa tineti cont de faptul ca atunci cand mergi intr-o tara straina iar masina este pe numele altei persoane, dupa cum bine am specificat cazurile mai sus, actul care va permite sa treceti granita cu masina trebuie sa fie tradus in limba vorbita in tara unde urmeaza sa mergi sau sa treci. Si in acest caz traducerea trebuie sa fie una autorizata si se poate face la orice birou de traduceri, pretul fiind de aproximativ 20 de lei per pagina. Traduceri10.ro este un astfel de birou de traduceri care ofera servicii in peste 15 limbi straine.

Nu trebuie sa ignorati insa si restul actelor de care ai nevoie si pentru a circula in tara, precum ITP-ul valabilasigurarea si alte acte de acest gen. 

De asemenea, exista unele tari precum Repubica Moldova sau Bulgaria unde, pentru a circula fara probleme, trebuie sa iti faci si o vinieta, iar valabilitatea acesteia o puteti alege in functie de timpul petrecut in tara respectiva. 

Asadar, acestea sunt actele de care aveti nevoie pentru a iesi cu masina din tara atunci cand masina nu este trecuta pe numele vostru.


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.